over Pieter Janssen

Passie

Pieter Janssen is de man achter ontwerpburo Groenvorm. Hij adviseert, ontwerpt en begeleidt. Eetbaar en levend, geurend en kleurend. Pieter creëert tuinen waarin alle zintuigen worden geprikkeld. Dat is zijn passie. Waar de biodiversiteit bloeit en groeit. En waar men tot rust komt na een vermoeiende dag.

Na zijn studie aan de Rijks Middelbare Tuinbouwschool in Boskoop begon Pieter Janssen zijn hoveniersbedrijf. Daar zag hij ook de meerwaarde in van een goed ontwerp en schreef hij zich op latere leeftijd in voor de opleiding tuin- en landschapsinrichting aan Hogeschool Larenstein in Velp met ontwerpen als specialisatie.

Naast zijn hoveniersbedrijf zette hij in 1995 zijn huidige ontwerpburo Groenvorm op. Tien jaar later besloot hij zijn hoveniersbedrijf te verkopen en zich volledig op het ontwerpen van tuin & landschap te storten.

Succes

Zijn expertise wordt herkend. Bij tuinopleidingen is hij een veelgevraagd docent. Recent (juni 2017) is Pieter als docent tuinontwerpen gestart bij de OntwerpAcademie.nl. In de winter van 2013-2014 werkte Pieter bijna full-time voor IPC te Schaarsbergen. Hij was daar belast met het trainen van medewerkers van hoveniersbedrijven over het fenomeen De Levende Tuin, een initiatief van VHG. En met zijn tuin- en landschapsontwerpen boekte Pieter succes door verschillende prijzen in de wacht te slepen, waaronder een nominatie voor de Green-Building-Award m.b.t. de daktuin bij het LUMC te Leiden. Ook leverde hij publicaties in tuinboeken van Modeste Herwig en Dairmuid Gavin. In het verleden (2002 en 2003) heeft Pieter prijzen gewonnen in de competitie “Tuin van het Jaar…”

Opdrachtgevers en samenwerking

Behalve voor particuliere tuinbezitters werkt Pieter ook voor een aantal gerenommeerde hoveniersbedrijven verspreid over het land. Sinds de winter van 2014 is Groenvorm regelmatig actief voor Visser Tuinen te Leimuiden. Ook werkt Groenvorm in opdracht van Hoveniersbedrijf M. vd Spek en bijvoorbeeld Remco Hofstee Hovenier. Pieter staat natuurlijk altijd open voor nieuwe opdrachtgevers. Pieter is docent bij de OntwerpAcademie en Groenvorm is aangesloten bij o.a. de online platformen TuinontwerperVinden.nl AlleTuinontwerpers.nl  en TuinontwerperVinden.nl 

 

 

|   KvK Rijnland  28039444   |   BTW-ID   NL001478286B19   |

« terug