Inspiratie blog

Je hebt mij gebeld of via de website benadert en we hebben een afspraak gemaakt. Je denkt dat je een tuin zelf wel even kunt ontwerpen, maar al snel blijkt dat je er helemaal niet meer uitkomt.
Ik kom naar je toe en we bespreken wat het probleem is. Welke sfeer en beleving je aanspreekt en wat jij vindt dat een tuin je minimaal moet bieden.
Dit eerste kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend. Wel heb ik je vooraf geïnformeerd dat de ontwerpvergoeding afhankelijk is van de grootte van de tuin.
Natuurlijk heb je mijn website bekeken en wellicht ook al een sfeercollage of moodboard gemaakt.

als eerste

Voordat ik ga ontwerpen bespreken we, behalve wensen en eisen, wat zo ongeveer je budget is of wat de aanleg van de tuin zo ongeveer zou mogen kosten.
En natuurlijk bespreken we wat de ontwerpvergoeding gaat worden. De vergoeding voor het beplantingsadvies en eventuele andere producten is veelal nader te bepalen.
Dit is namelijk afhankelijk van hoe het tuinontwerp eruit komt te zien.
Als die er zijn ontvang ik alle tekeningen en plattegronden van het kavel met de woning. En uiteraard loop ik door de tuin rond; noteer diverse gegevens en maak de nodige foto’s.
Eventueel meet ik de tuin zelf in of besteed ik dit uit.
Vervolgens ga ik met alle informatie aan de slag. Het ontwerp (meestal maak ik er twee) voor de tuin ziet het levenslicht.., maar niet voordat ik je opdrachtbevestiging heb ontvangen.

vervolgens

De vervolg afspraak is eerder al gemaakt en ik kom bij je langs om het ontwerp te presenteren. Dat doe ik in 2D en eventueel in 3D, zodat je je beter kunt voorstellen hoe het eruit kan zien. Bij het schetsontwerp voeg ik ook altijd een blad toe met sfeerbeelden en impressies. Dit om de sfeer die ik voor ogen heb nog beter kenbaar te maken. Al presenterend maak ik waar nodig een snelle doorsnede of meerdimensionele visualisatie.
Omdat er een overeenkomst is laat ik de schetsen en informatie bij je achter. Daardoor kun je de schetsen rustig op je in laten werken en beter komen tot een soort eindoordeel.
Je bevindingen deel je met me in een vervolggesprek en vervolgens maak ik er het definitieve ontwerp van. In het schetsontwerp en het definitieve ontwerp geef ik natuurlijk ook al mijn visie op de beplanting. Beplantings is per slot van rekening de eigenlijke vormgever van de tuin… Hoe dat zit leg ik graag een keer uit…

tot slot

Een ontwerp maak je om er uiteindelijk een tuin van te maken, waar je heerlijk in kunt verblijven, ontspannen, genieten en eventueel ook werken. Er is dus een hovenier nodig om de tuin aan te leggen. Graag adviseer ik je welke hovenier je het beste het ontwerp voor jouw tuin laat realiseren. Het éne ontwerp is het andere niet en dat geldt ook voor de hoveniersbedrijven met wie ik graag samenwerk. “Ieder z’n vak.., ieder z’n ‘stil’…”!
En door mijn hoveniersachtergrond kan ik de offertes die worden uitgebracht toetsen, wanneer daar behoefte aan is.

En weet: ik help je graag als je er zelf niet meer uitkomt! Het ontwerpen van tuinen is tenslotte mijn passie! Ondertussen doe ik dat al ruim 35 jaar en ik ontwerp van “Old-English tot ultra-modern”.

Ook zin in een nieuwe écht goed doordachte tuin?

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Your email address will not be published. Required fields are marked *